Protest u Krečanskoj ulici 19.4.2008

PROTEST U KREČANSKOJ ULICI: “NEĆEMO DA ŽIVIMO OGRAĐENI ŽICOM”

Stanari Krečanske ulice u Tuzli, gdje je prije godinu dana betonski blok koji je pao sa terase jednog od solitera u ovoj ulici, usmrtio Hajru Ćilimković(81), danas su organizovali mirni protest, na kojem su oštre kritike uputili na račun općinske vlasti.

krecanska-protest-3.jpg

Poslije pogibije njihove komšinice Hajre Ćilimković odlukom građevinskog inspektora soliteri u Krečanskoj ulici su ograđeni žicom, a niti do danas niko iz općinskih institucija nije pronašao rješenje za ovaj problem.

krecanska-protest.jpg

Građevinski inspektor je konstatovao da su soliteri loše izgrađeni, da bi se na svakom od njih,zbog loše konstrukcije, mogao odlomiti betonski blok i ponoviti prošlogodišnja tragedija, pa su stanari ograđeni žicom.

Međutim, osim te ograde, koja više dolikuje torovima , nego gradskom naselju, ništa drugo nije urađeno.

Na žičanu ogradu danas su stanari izlijepili transparente sa napisima “Nismo mi građani drugog reda”, “Nećemo da živimo u kavezima”, “Inspektore, ovo ruglo od zgrada ne otklanja opasnost ni tvoju odgovornost”……

krecanska11.jpg

Na mjestu pogibije nesretne starice danas su stanari Krečanske ulice položili cvijeće, a za iduću subotu najavili novo okupljanje. Nadaju se da će njihovom skupu prisustvovati i prvi čovjek Tuzle i, makar, saslušati njihove probleme.

iractuzla

Komentariši